top of page

Thamshavnbanen

Thamshavnbanen ble bygd for å frakte malm fra gruvene på Løkken Verk til utskipningshavna på Orkanger. Alt fra starten ble det også person- og godstransport på Thamshavnbanen. Da banen ble åpnet av Kong Haakon 7 i 1908 var banen mellom Thamshavn og Svorkmo, men byggingen av banen mellom Svorkmo og Løkken Verk var allerede godt i gang og denne strekningen ble åpnet i 1910.

Thamshavnbanen

Det var Christian Thams som la grunnlaget for industriell drift drift i gruvene på Løkken Verk og som grunnla Thamshavnbanen. Banen ble drevet av Chr.Salvesen & Chr. Thams' Communcations Aktieselskap, som var ett datterselskap til Orkla Grube Aktiebolag. Du kan reise med Thamshavnbanen i sommersesongen.

Utenfor ordinære rutetider: For grupper kan det være aktuelt å leie toget utenom ordinære rutetider. Dette er mulig i perioden 1. juni til primo oktober. Vi kan være behjelpelig med å legge tilrette for dette, og vi tilbyr også servering ombord. Lunsj på Thamshavnbanen er for eksempel et flott avbrekk i en konferansedag. Ta kontakt for mer informasjon. ​ ​ ​

 

 

Du kan lese mer om Thamshavnbanen, og se rutetider og annen info på nettsidene til Orkla Industrimuseum

bottom of page