top of page

AKTIVITETER

Mulighetene i området rundt Løkken Verk er uendelige. Løkken Verk er et gammelt gruvesamfunn, og man kan blant annet avlegge et besøk i de gamle gruvene fra 1600-tallet. Man kan også oppleve Thamshavnbanen fra 1908, eller gå på museumsbesøk i Orkla Industrimuseum.

Løkken Verk er omgitt av fantastisk norsk natur, og man kan prøve fiskelykken – både laksefiske og annet fiske, ta en lærerik geoliogitur, gå på jakt eller nyte andre naturopplevelser.

Vi er behjelpelige med å gjøre ditt opphold så begivenhetsrikt som mulig, og hjelper deg gjerne å planlegge turer og utflukter.

arrow&v
Våttån

Våttån er et gammelt vardested, som ligger mellom Løkkendalen og elvadalen (mot Storås). Våttån ligger 517 meter over havet.

Pilegrimsleden

Pilegrimsleden som går gjennom Løkken Verk er Gudbrandsdalsleden, som var hovedveien til Nidaros i middelalderen. Her kan du gå i fotsporene til tusener av pilegrimer som har gått her før deg.

Eventyrtur i Haugamarka

Har du møtt Gråhåmmårnissen eller Hasseltussene? Ikke det? Da kan det være spennende å bli med på en tur dit de holder til, se på nisseskjegg i trærne, nissehulene i berget og høre om Hasseltussene som nesten ingen har møtt!

Garnbutikken Fortuna

På Løkken Verk liggen en helt spesiell garnbutikk, som folk reiser langt for å besøke - en garndestinasjon.

Orkla Gjestebolig

Orkla Gjestebolig ble bygget av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916 som et ledd i den store utbyggingen på Løkken Verk. Orkla Grube og aktiebolag ble etablert i 1904, og i forbindelse med utvidelse av driften og investorer blant annet fra Sverige ble det behov for standsmessig inkvartering på Løkken Verk. Huset ble blant annet brukt i forbindelse med styremøter og andre viktige møter for selskapet. Under navnet Orkla Hotell ble det også drevet som hotell for reisende selgere, og her var også en avdeling for ugifte funksjonærer.

Orkla Industrimuseum

Orkla Industrimuseum ligger midt i sentrum av Løkken Verk, og her kan du få innblikk i 333 år med gruvehistorie. Her kan du bli nærmere kjent med Gammelgruva, Steinparken, Thamshavnbanen og utstillingene i Informasjonssenteret.

Thamshavnbanen

Thamshavnbanen ble bygd for å frakte malm fra gruvene på Løkken Verk til utskipningshavna på Orkanger. Alt fra starten ble det også person- og godstransport på Thamshavnbanen. Da banen ble åpnet av Kong Haakon 7 i 1908 var banen mellom Thamshavn og Svorkmo, men byggingen av banen mellom Svorkmo og Løkken Verk var allerede godt i gang og denne strekningen ble åpnet i 1910.

Gammelgruva