top of page
HOME

OM ORKLA HERD

Orkla Herd AS eier og driver Bergmannskroa (siden 1998) og driver Orkla Gjestebolig på Løkken Verk. 

Løkken Verk ligger midt i hjertet av Trøndelag, omgitt av flott natur med mange muligheter for opplevelser. Her kan du gå turer, finne rolige fiskevann eller prøve laksefiske i den kjente lakseelva Orkla. Løkken Verk er et lite sted som ble bygget rundt gruvevirksomheten som startet her i 1654. Det var 333 år med gruvedrift her.

 

Nå er gruva nedlagt, men fortsatt kan du oppleve gruvesamfunnet. Du kan besøke Gammelgruva og lære mer om gruvedrift i gammel tid, eller ta en tur med Thamshavnbanen, som er Norges eldste elektriske jernbane. Det lages også mye god lokalmat i vårt område, og denne kan du smake på Bergmannskroa og ved Orkla Gjestebolig. 

BERGMANNSKROA

Bergmannskroa ble bygd i 1987 i forbindelse med at gruvedriften holdt på å bli lagt ned på Løkken Verk etter 333 års drift. Løkken måtte ha sitt eget lille spisested, og det var Orkla som den gangen finansierte byggingen av kroa. Her kan du spise god mat i trivelige gruvehistoriske omgivelser. Bergmannskroa har også 8 rom for overnatting. 

ORKLA GJESTEBOLIG

Orkla Gjestebolig ble bygget av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916 som et ledd i den store utbyggingen på Løkken Verk, og gikk i mange år under navnet Orkla Hotell. Hotellet ble brukt av konsernet til å huse viktige gjester, holde selskaper, var en møteplass for offentlige funksjoner og noen rom ble også leid ut til tilreisende. Bygget ble mye brukt mens Orkla hadde hovedkontor i byggningen ved siden av fram til midten av 80-tallet, og også i årene som fulgte.

 

Fra januar 2016 ble huset overtatt av en stiftelse, og huset drives nå av Orkla Herd, som også driver Bergmannskroa. Byggningen holder høy standard og her kan man ha selskaper eller konferanser i herskapelige omgivelser. Huset har 25 rom for overnatting, festsal, møterom og flere stuer. 

Vi har adresse: 7332 Løkken Verk
1 time sør for Trondheim
40 min nord for Berkåk

Les mer om hvordan du finner oss og se kart

 

bottom of page