top of page

Honning/eddik/ingefær og bjørkeløvdrikk

I tillegg til å være en deilig drikke og start på dagen, er denne miksturen godt for kroppen.


Som et ledd i produktutvikling "Terroir Løkken" så vil vi eksperimentere med nyttevekster og ingredienser som har gått i glemmeboka. Disse vil vi gjerne mikse med andre elementer som til slutt kan bli gode spiselige og drikkbare produkter.


I dag vil jeg presentere en deilig mikstur som jeg selv drikker hver morgen. Du kan selv eksperimentere og justere mengder etter egen smak. Nederst i bloggen kan du lese om de helsemessige fordelene med denne drikken.Oppskrift:

1 stor toppet ss honning - norsk - jeg brukte en deilig lys og fast honning fra Skjølberg Søndre. Franslykkja honningen er også magisk.

1 ss ufiltrert, upasturisert og naturlig fermentert eplecidereddik

1 ss fersk ingefær i skiver

1 ss tørka bjørkeblad

2,5 dl varmt vann


Alt blandes og drikkes lunkent eller kaldt.


Helsemessige fordeler:

Te av bjørkeblader er et av de beste urin- og svettedrivende midler vi har i urtemedisinen. Teen drikkes mot urinveisplager, utdriving av nyresten, er gunstig mot gikt og hemoroider, fibromyalgi og som avgifter. I tidligere tider drakk man te av bjørkeblader som en blod­rensende kur om våren. Bjørkebladet senker også blodets kolesterolinnhold og stimulerer utskillelsen av galle. Bjørkebladene har et høyt C-vitamin-innhold, og avkok av bladene ble i tidligere tider brukt mot skjørbuk, mens innholdet av forskjellige garvestoffer kan medvirke til å hindre betennelser. Urten kan være effektiv ved for mye vann i kroppen og til å løse opp slaggprodukter i bindevevet og skille ut giftstofferEplecidereddik og honning

Den bidrar til å behandle og forebygge leddsmerter, og det er derfor den anbefales for folk som lider av leddgikt.

Den er god for magen fordi den bidrar til å redusere smerter og halsbrann.

Den forbedrer fordøyelsen, fremmer sunn avføring, og bekjemper forstoppelse.

Den bidrar til å kontrollere kolesterolnivået mens den hindrer eller forbedrer høyt blodtrykk.

Den fremmer vekttap.

Den er en av de beste remediene for en sår hals og andre problemer som er knyttet til luftveiene.


Ingefær

I tillegg til sin kulinariske funksjon, har ingefær blitt brukt siden oldtiden mot en rekke forskjellige tilstander som forkjølelse, feber, fordøyelsesproblemer og som et appetittstimulerende middel. Ingefær brukes i våre dager først og fremst som behandling mot kvalme og brekninger

Comments


bottom of page