top of page

Historien henger i veggene

Autentisk preg og sjarm kombinert med god mat og spennende atmosfære er årsaken til at daglig leder i Optimal Regnskap, Marith Bjørklund Størseth stadig kommer tilbake til Orkla Gjestebolig. Hun har brukt Gjesteboligen som arena for både faglige samlinger og gode middager i snart 20 år.


– Første gangen var i 2001 og den gangen var Gjesteboligen lukket for annet enn intern bruk for Orkla-konsernets ansatte, med et og annet unntak i spesielle anledninger. Det var med en viss ærefrykt vi kom inn i lokalene første gang, forteller hun.

I 2014 besluttet Orkla ASA å åpne Gjesteboligen for utleie eksternt og fra den tid har Størseth benyttet Gjesteboligen både til interne arrangement og hatt med seg forretningsforbindelser for å gi dem en spesiell opplevelse.

– De mest vellykkede arrangementene har vart lenger enn en middag, og vært minst to dagers opplevelser der lokal historie har stått i fokus, og med overnatting i Gjesteboligen som prikken over i-en, sier hun.


Dette er noe jeg opplever som en suksessfaktor for Gjesteboligen også, det å se seg som en del av lokalhistorien: Tur med Thamshavnbanen, en skål med Thams-akevitt, besøk i Orkla Industrimuseum og omvisning i Gammelgruva, kombinert med middag og overnatting i Gjesteboligen. Denne kombinasjonen er utrolig spennende!

Og – er det lov å si at det spøker i Gjesteboligen? Uansett, det er et fenomen som ikke alle gjesteboliger kan skryte på seg, skrøner hun.


Gjesteboligens autentiske preg mener Størseth er sjarmerende: – Ikke alle golv er i vater, møblementet er tidsriktig fra Orklas storhetstid og tidligere direktørfrue Ingrid Kiær har satt sitt preg på innredning og kunstsmak fra 300-årsjubileet i 1954. Størseth sier at når vi i tillegg får presentert de mange anekdoter og historiemangfoldet blir opplevelsen langvarig og gir mersmak!

Hele rammen rundt Orkla Gjestebolig gir så mange muligheter, og når vi kan avslutte en god historisk opplevelse med nydelig sju-retters middag i spisesalen, kan jeg ikke annet enn anbefale dette for andre.

Comments


bottom of page