top of page

Grønt frå Grindal

Selv om vår nærmeste innhøsting ligger på Skjølberg Søndre, har nærbloggern i dag vært litt lengre opp i dalen og inspisert en annen produsent. Kokkene jubler for mangfoldet!


Sigurd i hagen

Sigurd Vassenden driver økologisk dyrking av grønnsaker ved Orklas bredder oppi Rennebu.


Sigurd Vassenden (27) og Elisabeth Fagerland (27) møtte hverandre på Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) i Aurland i indre Sogn. SJH er Norges eneste heløkologiske jordbuksskole, og har fokus på grønnsaksdyrking, beitedyr, foredling og utmarksforvaltning. Via skolen fikk Sigurd kontakt med Ragnhild Nordbø, som sammen med familien driver Grindal Ysteri i Rennebu. Da siste eksamen var innlevert, dro han til Grindal for å yste, kjøre traktor og røkte fjøs. I 2018 bestemte han seg for å dyrke grønnsaker og stifta Grønt frå Grindal på 2,5 mål med leid jord. Da Elisabeth var ferdig på landbruksskolen, dro hun til Italia og tok bachelor i gastronomi ved Slow Food-universitetet i Bra. I mars 2020 ble hun tvunget hjem av pandemien og kom til Grindal, hun også. Siden har hun vært delaktig i grønnsaksdyrkinga.
På garden er det ca 2 mål med jord som dyrkes. Det eksisterer en abonnementsordning for de som ønsker fast leveranse av ferske grønnsaker.Det er en sann fryd og glede å vasse i fine rader med salater og andre vekster.


Fra neste år utvider de hagen til nesten det dobbelte, og ønsker å selge enda mer grønnsaker lokalt. Til nå har mesteparten av salget vært til restauranter og private i Trondheim.


Akkurat nå finnes det masse deilige neper, reddiker, salat og mye annet godt i åkeren. Jeg tok med et herlig utvalg til Bergmannskroa og kjøkkenet serverte råvarene som finnes her og no med fryd til våre gjester.For å minske ugras (og plastikk) legges det ned biofiberduk med flisdekke rundt hagen og i gangene. Duken skal holde i 7 år før den blir et festmåltid for alle jordas sultne. Det blir spennende å følge med på! Enn så lenge bidrar det i alle fall til at hagen blir et ordentlig hyggelig sted å være.


Artig med mangfold i nær mat. Dette blir artig å følge med på, og ikke minst servere våre gjester. Så bra at det tenkes bærekraft. Teamet på Løkken Verk ønsker gjerne at Sigurd og Elisabeth vil være med på å sette distriktet vårt på matkartet.

bottom of page