top of page
bergmannskroa-kajsa-selnes-45.jpg
Lyst til å arbeide hos oss?
Liker du å lage god mat og skape gylne øyeblikk for gjestene? Er du i tillegg glad i mennesker og liker å arbeide i team vil vi gjerne ha en åpen søknad fra deg
HISTORIEN

Midt i smørøyet av Løkken Verk, 6,5 mil sør for Trondheim, finner du det praktfulle spise- og overnattingsstedet Bergmannskroa. Her lages maten fra bunnen av, aller helst med kortreiste råvarer, enten fra egen hage eller lokale aktører. Kroa ligger like ved Thamshavnbanen og Orkla Industrimuseum, og er en viktig del av den historiske atmosfæren på Løkken Verk. Bergmannskroa ble bygd i 1985, som en videreføring av det gamle gruvesamfunnet som startet i 1654 - noe du nærmest kan ta og føle på i de nostalgiske lokalene.

 

På andre siden av veien troner Orkla Gjestebolig. Gjesteboligen ble grunnlagt av Orkla Grube og aktiebolag i 1916, og var i hovedsak ment til styremøter for selskapet og andre viktige møter, før det ble brukt til overnatting for reisende selgere og ugifte funksjonærer under navnet Orkla Hotell. I dag drives Orkla Gjestebolig av Visit Løkken Verk, og benyttes igjen til selskaper, kurs, konferanser og overnatting for større grupper.

 

BLI MED PÅ REISEN

Hos oss får du muligheten til å bli med på en historisk reise, både gjennom lokalene, fortellingene og det kulinariske. Du vil bli kjent med en inkluderende og trivelig gjeng som vil ta deg godt i mot, og gi akkurat den opplæringen du trenger.

 

Utover den daglige serveringen tilbyr Bergmannskroa også take away, og er spesielt stolte over den egenkomponerte lokale matboksen. I likhet med Orkla Gjestebolig arrangeres også private selskaper og minnesamvær, samt andre arrangementer som krever større arbeidskraft. Inne i selve kroa er det plass til 40 personer, i tillegg kan grupper på inntil 56 personer ta plass i Storstua ved behov. Både kroa og gjesteboligen tilbyr overnatting, og disponerer til sammen 34 rom med totalt 60 senger.

bottom of page