top of page
Historieaften på Bergmannskroa
Historieaften på Bergmannskroa

tor. 07. apr.

|

Løkken Verk

Historieaften på Bergmannskroa

En kveld fylt med god mat og spennende historier om spillemannsslekt og gruvesamfunnet, fortalt av Ove Jørgen Snuruås og Anne Mari Svinsås.

Tid og sted

07. apr. 2022, 17:00

Løkken Verk, Torfinn Bjørnaas' plass 1, 7332 Løkken Verk, Norge

Om arrangementet

Velkommen til en helaften fylt med historie og god mat i hyggelig selskap. Vi får besøk av Ove Jørgen Snuruås og Anne Mari Svinsaas, som begge er oppvokst i Trongbakken, noen små kilometer sør for Løkken sentrum.

Ove Jørgen Snuruås

Ove har nå fristet pensjonisttilværelsen i et par år etter et mangfoldig yrkesliv som banksjef, rådmann, administrerende direktør, assisterende rådmann og til slutt daglig leder i Orkladal Næringsforening. Skjønt pensjonist og pensjonist, fru Blom! Ove Snuruås er stadig en aktiv mann, både innenfor kulturformidling og reiseliv.

Sammen med kona Grete bor han nå på Snuruåsen med utsikt til skog og fjell, og de to har alltid vært flinke til å benytte seg av nærheten til naturen.

Ove har alltid vært opptatt av musikk, og han er både en habil sanger og ikke minst en god tilrettelegger for kultur i mange former. De siste årene har han og Grete stått i bresjen for familiekonserten «Balsam i julestria» der datteren Irene, som er klassisk sanger, er hovedattraksjonen. Men hele storfamilien står bak denne dugnaden, og mange bidrar også med sang og musikk. To utsolgte konserter årlig på Orkla Gjestebolig er resultatet.

Ove er kjent som en god konferansier og møteleder, og historiene kommer ofte som perler på ei snor. Den 7. april stiller han, som vanlig med mange gode historier (blant annet om vær kjære Nils Arne Eggen) på lager.  

Han drar også de familiære og musikalske linjene helt tilbake til felespillerne fra «Øyahaugen», altså storspillemannen Knut Volløyhaug og etterkommerne – ei svært interessant historie som dokumenterer hvordan musikaliteten har vandret gjennom generasjonene.

Anne Mari Svinsaas

Anne Mari er «halvveis» pensjonist. Etter et langt yrkesliv som journalist og med eget firma, ble hun i 2008 den første lederen for nystartede Meldal frivilligsentral – en jobb hun hadde i 12 år før helsa sa stopp. Hun har vært svært aktiv i kulturens verden. Mangeårig medlem av Bergmannsteateret både som skuespiller og instruktør, som historieformidler og historieforteller, som foredragsholder og kåsør.

Hun har også vært en aktiv skribent på områder utenfor journalistikken: Hun har skrevet flere teaterstykker, både for skolen og for Bergmannsteateret. I 2009 utga hun sin hittil eneste bok; en historisk roman fra smeltehyttetida på Nyplassen.

Som frivilligsentralleder fikk Anne Mari i 2014 ansvar for integrering av flyktninger som kom til Meldal kommune. Sterke historier fra en annen og ukjent verden gjorde at frivilligsentralen mobiliserte mange gode medarbeidere som hjalp utsatte og traumatiserte mennesker til et bedre liv.

Siden 2019 har Anne Mari sittet i kommunestyret i Orkland som representant for SV og er også aktiv som avisdebattant. Hun er nestleder i hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse og sitter også i eldrerådet. 

Hun vil blant annet fortelle om det å vokse opp i et hjem som var langt fra ordinær i det vanlige gruvesamfunnet, om gruvefolk; noen fra langt «atti tida», andre i litt nyere tid. I Tillegg har hun med noveller fra sin far Ingvald Svinsaas.

Oppmøte kl. 17:00

2-retters middag wallenberger fra kl. 18:00-19:00

Billetter

  • Historieaften

    Inngang historieaften inkl. 2-retters middag fra kl. 18-19

    kr 250,00
    +Tjenestegebyr på kr 6,25
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page