top of page

Våttån

La meg si det med en gang- dette er en tur som anbefales på det sterkeste. Utsikten et fantastisk. Du kan se helt til havna på Orkanger. Du ser ned til Løkken Verk og du kan se Meldal og opp mot Å. Fjellheimen rundt er magisk. Trollhetta troner majestetisk i bakgrunnen.


Det er flere muligheter til å komme seg på Våttån. Den vi gikk i dag var passende for de fleste. "Det er bare en oppoverbakke" sier Erik Drugli. Det kan jo være et fint innsalg hvis noen har litt dårlig kondis. Stemmer det. 30 minutter med oppoverbakke vel og merke. Går bra det når premien er Våttåburger på bålet og svartkjelkaffe.


Vi parkerer på et område ca 100 meter fra krysset til Hovin eller Frilsjøen for den som er lokalkjent. Dette er på vegen mot Meldal opp trongbakken over Midtskogen fra Løkken Verk. Deretter trasker du lett over et jorde til du kommer til en traktorvei og så en sti som er merket med Pilgrimsleden. Denne følger du bare noen få meter før du kan følge merka sti oppover til målet. Gir du litt gass, får du ei effektiv treningsøkt for blodpompa. Det kan jo være greit i disse hjemmetider.


Det ble en magisk dag der vi disket opp med hver vår matrett. Hjortepølse på kjeks til forrett. Sviskegraut til dessert. Jørn Drugli fortalte meg før turen at han hadde tradisjon med å lage burger på Våttån. Jeg ville overraske med en egenkomponert variant som vi kan tilegne Våttån. Dermed ble Våttåburgern et nytt begrep. Denne får du servert ved Bergmannskroa på Løkken Verk.


Du kan også lage denne selv og oppskriften får du i en annen blogg.

Her er hytta. Satt opp på dugnad igangsatt av Jørn Drugli sammen med Meldal videregående skole og en haug dugnadsfolk. Det er brukt rundt regnet 2000 dugnadstimer på å få oppført dette praktbygget på toppen.

Bålkaffe er mulig. Her står alt du trenger. Ved, kaffekjel, kaffe og kopper.

Våttån er et gammelt vardested. Her ble signalet om at fienden var på veg gitt videre til neste varde. Slik kunne landets soldater gjøre seg stridsklare innen fienden kom til området.

Stein på stein.

Svartkjelkaffe det er godt det. Hit kan vi ta med gjester på en god luftetur med servering av kaffe, vafler eller til og med et godt matstykke som Våttåburgern.


Jørn Drugli. Sammen med Meldal videregående skole, Geir Hidle og en stor gjeng med dugnadsfolk, har dette praktbygget kommet på plass. Jørn er vokst opp på Midtskogen og bor i Langenglia på Løkken Verk. Det finnes mange lokalpatrioter på Løkken som er stolte av stedet, og som vil bidra til utvikling. Jørn har engasjert seg for å hjelpe Bergmannskroa å lykkes med å sette Løkken på matkartet. Mer om dette senere.


Våttåburger

Våttåburgerbrød


God tur.


For å se mer info om veibeskrivelse mv se ut.no

Comments


bottom of page