top of page

Landsbyhøvdingens fiskesuppeEt gjestespill ved Damphuset på Orkanger.


Hva passer vel bedre her ved sjøen enn å introdusere fiskesuppen som er så populær på Løkken Verk?


Hvorfor landsbyhøvdingens?

Historien bak er som følger:


Sveinung Sundli med sine Storåspatrioter skulle sette i gang en festival i bygda. Jeg var i gang med store planer for Bergmannskroa. Dette er snart 20 år siden.


Ordfører i Meldal på den tiden, Arne Haugen, var ivrig opptatt av å vise tilreisende og omverdenen hva disse to karene skulle finne på i hver sin bygd i kommunen. Han tok med folk til kroa og ville alltid spandere en matbit på de som kom. Budsjettet var da, som nå, slunkent til slike formål og vi ble utfordret til å servere noe som kunne mette og som var fantastisk godt - og ikke minst rimelig.


Løsningen var en kraftig, smakfull fiskesuppe med gode råvarer fra jord, sjø og elv. Råvarer som vi har nært og kjenner godt. Historien ble skapt. Arne var Landsbyhøvdingen og fiskesuppe var tilpasset de kommunale budsjett. Merverdien den fikk var jo historien bak. En legendarisk matrett ble til.


Nå får den sin renessanse på Damphuset og er døpt til Terna fiskesuppe. Terna er nærmeste nabo ved sjøkanten nært Damphuset. Klart vi må ha fiskesuppe her.

Fileterte 1 stor laks og 1 stor sei.

Kokte kraft tilsatt litt salt, gulrot, sellerirot og skall fra rekene. Dampet blåskjell og bruker krafta.

Ferske, kokte reker blir fint garnityr.

Vårløken, sellerirot, løk, gulrot og hvitløk blir ingredienser.

En halv kilo smør og masse fløte.

Blir en magisk suppe.

Damphusets personale var meget godt fornøyd med hjelpen de fikk i dag. Da er jeg storfornøyd med dagen. Der gir mening å hjelpe andre.


Takk for meg. #nærblogger

ความคิดเห็น


bottom of page