top of page
thamshavnbanen.jpg
Se hva som skjer på Løkken Verk 

Velkommen inn!
Det skjer litt av hvert utover høsten, klikk på lenken om du vil vite mer!

Det s

Løkken Verk ligger midt i hjertet av Trøndelag, omgitt av flott natur med mange muligheter for opplevelser. Her kan du gå turer, finne rolige fiskevann eller prøve laksefiske i den kjente lakseelva Orkla. Løkken Verk er et lite sted som ble bygget rundt gruvevirksomheten som startet her i 1654. Det var 333 år med gruvedrift her.

 

Nå er gruva nedlagt, men fortsatt kan du oppleve gruvesamfunnet. Du kan besøke Gammelgruva og lære mer om gruvedrift i gammel tid, eller ta en tur med Thamshavnbanen, som er Norges eldste elektriske jernbane. Det lages også mye god lokalmat i vårt område, og denne kan du smake på Bergmannskroa. Velkommen til et godt måltid i historiske omgivelser!

OPPLEV LØKKEN VERK!
Våttån
Orkla Gjestebolig
Pilegrimsleden
Orkla Industrimuseum
Garnbutikken Fortuna
Thamshavnbanen
I HJERTET AV TRØNDELAG

Løkken Verk ligger omtrendt midt mellom Berkåk og Trondheim. Fra Berkåk tar du riksvei 700 til Løkken Verk. Kommer du fra Trondheim med bil tar du E39 på Klett via Orkanger. Velg gjerne denne veien som et alternativ til E6 - for her er det mye fint å se og oppleve. 

SERVICETILBUD

Pilegrimsleden til Nidaros går gjennom Løkken Verk, så en del kommer forbi hit til fots. Vi tilbyr en rekke tjenester for pilegrimer og turister, som vi håper vil gjøre reisen bedre. Men de aller fleste kommer nok med bil. Da kan benytte vårt tilbud på mat og overnatting. Kommer du med bobil er du velkommen til å benytte vår nye bobilparkering.  

Image by Jorge Luis Ojeda Flota
SISTE NYTT FRA FACEBOOK
bottom of page